"1 Kitap- 1 Film Projesi” Kapsamında Küçük Prens Etkinliği Gerçekleştirdik

1 Kitap- 1 Film Projesi”, Güzelkuyu İlk/ortaokulu sınıflarında uygulanacak bir etkinliktir. Etkinlik, öğrencilere düzeylerine uygun bir kitabın sunumu veya bir filmin gösterimini içerir. Bu, öğrencilerin edebiyat ve sinema dünyasıyla daha fazla etkileşime girmelerini sağlar. Kitap sunumunda, öğretmen öğrencilere kitabın konusunu, karakterlerini ve ana fikrini anlatır. Öğrenciler, kitabın konusu ve karakterleri hakkında tartışabilir ve kendi görüşlerini ifade edebilirler. Bu, onların eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirir ve aynı zamanda okuma alışkanlıklarını teşvik eder. Film gösteriminde, öğrenciler bir film izler ve ardından film hakkında tartışır. Bu, onların görsel ve işitsel algılarını geliştirir ve aynı zamanda film eleştirisi yapma yeteneklerini geliştirir. Her iki etkinlik de, öğrencilerin dil becerilerini ve kelime dağarcıklarını genişletmeyi hedefler. Ayrıca, bu etkinlikler öğrencilerin dil ve edebiyatla olan ilişkilerini güçlendirir. Bu, onların dil bilgilerini artırır ve aynı zamanda onların edebi ve sinematografik eserlere olan ilgilerini artırır.

07-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-2024