Eyyübiye'den Mektup Var

“Eyyübiye’den Mektup Var” projesi, Şanlıurfa Eyyübiye’deki 10 ortaokulda eğitim gören öğrencilerin, Türkiye’nin diğer şehirlerindeki ortaokul öğrencileriyle mektup arkadaşlığı kurmasını amaçlamaktadır. Bu proje, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi, farklı kültürler hakkında bilgi edinmeyi ve yazılı iletişim becerilerini artırmayı hedeflemektedir.

Proje Amaçları

1.     Kültürlerarası Anlayışı Teşvik Etmek: Öğrenciler, mektup arkadaşları aracılığıyla Türkiye’nin farklı bölgelerinden öğrencilerle etkileşime girerek farklı kültürler hakkında bilgi edinecekler.

2.     Yazılı İletişim Becerilerini Geliştirmek: Mektup yazma, öğrencilerin yazılı iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, dil becerilerini, ifade yeteneklerini ve yazılı anlatım becerilerini geliştirecektir.

3.     Empati ve Sosyal Becerileri Geliştirmek: Mektup arkadaşlığı, öğrencilere başkalarının deneyimlerini, duygularını ve bakış açılarını anlama fırsatı sunar. Bu, empati ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Proje Süreci

Proje, öğrencilerin mektup arkadaşlarıyla düzenli olarak mektuplaşmalarını içerir. Her öğrenci, bir mektup arkadaşı atanır ve belirli aralıklarla mektup alışverişi yaparlar. Mektuplar, öğrencilerin günlük yaşamları, okul deneyimleri, kültürel etkinlikler ve daha fazlası hakkında bilgi içerebilir.

Öğretmenler, mektupların uygun ve saygılı bir dil kullanılarak yazıldığından emin olmak için süreci denetler. Ayrıca, öğrencilerin mektuplarından elde ettikleri bilgileri sınıf içi tartışmalar ve etkinlikler için kullanabilirler

19-02-2024