DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Proje Özeti

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi, BİGEP kapsamında gerçekleştirilecek bir projedir. Bu proje, öğrencilerin Türkçenin doğru kullanımını öğrenmelerini ve dilimizin zenginliklerini keşfetmelerini amaçlamaktadır.

Proje Amaçları

1.     Doğru Dil Kullanımını Teşvik Etmek: Öğrenciler, Türkçenin doğru ve etkili kullanımını öğrenecekler. Bu, dil bilgisi, kelime dağarcığı ve yazılı ve sözlü ifade becerilerini içerir.

2.     Dilimizin Zenginliklerini Keşfetmek: Öğrenciler, Türkçenin çeşitli yönlerini ve zenginliklerini keşfedecekler. Bu, atasözleri, deyimler, şiirler, hikayeler ve daha fazlasını içerir.

3.     Dil Bilincini Artırmak: Bu proje, öğrencilerin dil bilincini artırmayı hedeflemektedir. Öğrenciler, dilin gücünü ve önemini anlayacaklar ve dilin toplum ve kültür üzerindeki etkisini keşfedecekler.

Proje Süreci

Proje, çeşitli etkinlikler ve öğrenme deneyimleri içerir. Öğrenciler, dil bilgisi dersleri, kelime dağarcığı çalışmaları, yazılı ve sözlü ifade etkinlikleri ve daha fazlası aracılığıyla Türkçenin doğru kullanımını öğrenecekler.

Projeye yönelik pano çalışmaları yapılacaktır.

Ayrıca, öğrenciler Türkçenin zenginliklerini keşfetmek için çeşitli projeler ve etkinlikler gerçekleştirecekler. Bu, atasözleri ve deyimler hakkında araştırma yapmayı, şiirler ve hikayeler yazmayı ve dilin toplum ve kültür üzerindeki etkisini incelemeyi içerebilir.

Öğretmenler, süreci denetler ve öğrencilere geri bildirim sağlar. Ayrıca, öğrencilerin öğrendiklerini sınıf içi tartışmalar ve etkinlikler için kullanabilirler.

19-02-2024